ВСТУП

Значення дисципліни

 

     Тваринництво - друга основна галузь сільського господарства. Продуктами його виробництва є м'ясо, молоко, жири, яйця та ін. Це цінні, незамінні й основні продукти харчування. Вони покривають 60-65 % потреб у білках, третину всіх калорій у харчовому раціоні людини. Продукція тваринництва (шкури, вовна, хутро) є цінною сировиною для легкої промисловості. Галузь дає близько 60 % валової продукції сільського господарства і має великий вплив на його економіку.

 

       Розвиток тваринницьких галузей дає змогу аграрним підприємствам забезпечити впродовж року рівномірне виробництво продукції, надходження коштів від її реалізації, повніше використання основних виробничих фондів і трудових ресурсів, чим дещо згладжується сезонність праці. Галузі тваринництва використовують відходи рослинництва, а самі виробляють цінні органічні добрива для нього.

       За видами тварин і складом продукції у тваринництві виділяють вужчі галузі:

  • скотарство;
  • свинарство;
  • птахівництво;
  • конярство;
  • вівчарство;
  • кролівництво;
  • хутрове звіринництво

       Вивчення вищевказаних галузей тваринництва та технологічних процесів у них  і  є метою дисципліни.

ЛЕКЦІЇ

Download
Л-1.pdf
Adobe Acrobat Document 398.3 KB
Download
Л-4.pdf
Adobe Acrobat Document 238.3 KB
Download
Л-7.pdf
Adobe Acrobat Document 302.0 KB
Download
Л-10.pdf
Adobe Acrobat Document 311.8 KB
Download
Л-13-14.pdf
Adobe Acrobat Document 446.5 KB
Download
Л-2.pdf
Adobe Acrobat Document 347.9 KB
Download
Л-5.pdf
Adobe Acrobat Document 384.7 KB
Download
Л-8.pdf
Adobe Acrobat Document 484.1 KB
Download
Л-11.pdf
Adobe Acrobat Document 543.1 KB
Download
Л-15.pdf
Adobe Acrobat Document 366.5 KB
Download
Л-3.pdf
Adobe Acrobat Document 256.0 KB
Download
Л-6.pdf
Adobe Acrobat Document 400.8 KB
Download
л-9.pdf
Adobe Acrobat Document 432.5 KB
Download
л-12.pdf
Adobe Acrobat Document 423.3 KB